Com grans planadors que son, els voltors poden estar hores aprofitant les corrents tèrmiques ascendents per sobrevolar el territori en busca d’aliment. Però el tamany també te algun inconvenient, i es que en dies de fort vent aquesta tasca es torna més difícil, els costa aterrar i mantenir rumb, la seva gran envergadura 2,65 m i el seu poc pes, gairebé 10 quilos son factors a tenir en compte.

Malgrat tot se’n acaben sortint, val a dir també que coma espècies rupícoles tenen dues rectrius més que la resta d’espècies que nien en arbres, les plomes rectrius, també anomenades timoneres son les que es troben a la cua i acostumen a ser més simètriques que les de l’ala, anomenades rèmiges. El fet de tenir dues de més estaria relacionat amb una major sustentació.

En aquest imatge el vent no s’aprecia però si l’esforç del voltor en aterrar.