Nature & conservation

Gyps fulvus, o voltor comú.

Dissabte al matí en Pep i jo vam sortir a la recerca d’una de les aus mès grans que hi ha al nostre pais, el voltor, desprès de molts anys de estudiar i observar aquestes aus, coneixem la situació de colònies estables i de els seus llocs de descans i observació, així que ens vam dirigir a un dels seus llocs de descans, de fet es un punt on sempre hi son i tot i que en veure’ns arribar sempre marxem, al cap d’uns minuts acaben tornant.

La idea era fer unes fotografies d’aquestes aus planadores que volen amb una majestuositat i elegància increïbles, i de pas fer un repàs a l’estat de la colònia, però aquest cop tot i ser allà en arribar, de seguida van marxar buscant un lloc on poder mantenir-se planejant i allà van quedar-se força estona, només dues hores desprès van acostar-se i van sobrevolar-nos a poc més de quatre metres sobre els nostres caps, cosa que ens va confirmar que ens havíen vist i que sabíen que èrem allà. Així doncs tres hores i mitja desprès d’arribar, vam marxar sense cap imatge prou interessant, vaig poder contabilitzar, dos grups d’una vintena de parelles, els que fa una colònia d’entre 40 i 50 parelles.

Del voltor us dirè que  fa prop d’un metre d’alçada i pot arribar a pesar fins a 15 kg, d’envergadura arriba als 2’80 m, per què us feu una idea una persona adulta amb un pes normal ( 60 kg )hauría de medir 6 metres d’alçada i tenir una envergadura d’uns 18 metres per poder planejar com un voltor, o tenint en compte l’alçada, haría de pesar vora uns 24 kg i tenir una envergadura d’uns 6 metres. Així us feu una idea de la proporció del seu tamany i les seves ales en relació al tamany d’una persona si hagués de volar com una au planadora.

Us deixo alguna imatge d’aquesta au feta des de el nostre punt d’observació però en una sortida diferent.

Davidmsfoto

Davidmsfoto

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *