Nature & conservation

Foto nocturna 4. Nabiners. La Seu d’Urgell

De nou i per tercer divendres ens veiem amb en Pep, a les 23:00 a l’estació d’autobusos, abans he anat al pàrking a fer el canvi de cotxes i carregar el “Fronti” amb el material. A les 23:05 sortim en direcció a Nabiners, el camí es fosc i ens sobta com tot i conèixe’l de memòria hi ha moments en que no ens situem, no ens quadra el que veiem amb la imatge mental, un canvi sorprenent del dia a la nit, en poc més de mitja hora ens plantem a la darrera pujada, algú sembla que hagi estat arreglant el camí, doncs es més ample i no està tan trencat, finalment arribem al poble, deixem el vehicle en posició “escapada sprint” i busquem posicions i enquadres.

En total una hora i mitja fent fotos, bé millor dit, una hora i mitja per fer 10 fotos….com veieu el temps mai es cap regal, s’ha d’exprèmer al màxim, hem porbat diferents vistes i composicions i diferents temps d’exposició i obertura per aprofitar al màxim el lloc, la meva autoexigència fa que el resultat no em motivi gaire, encara que hi hagi gent que digui el contrari, i un cop vistes al Mac me’n adono de la importància i la dificultad alhora, del balanç de blancs, calcular la temperatura de la llum que no existeix es força complicat durant el dia la llum ja canvia però a la nit no hi ha llum, aixi doncs medir imaginàriament el efecte de la contaminació lumínica de la Seu i del efecte de les nostres lots es complicat, i es en el que haurem de treballar properament.

Us deixo dues imatges per què compareu entre elles i veieu la diferència resultant d’aplicar diferents temperatures de llum en el WB, el fons es l’element on destaca més.

Davidmsfoto

Davidmsfoto

2 Responses

 1. jacqueline navinés

  Hola David,
  Estem intentant oerganitzar una trobada de tota la gent amb cognom Navinés per fer un dinar a la Ribera d’Urgellet i arribar a Nabiners.
  Veig que tu saps com arribar-hi, doncs la meva familia i jo ho varem intentar i vam arribar a un poble abandonat però no estem segurs de que fos Nabiners.
  Ens podries ajudar per quant tinguem organitzada la trobada ????
  Gràcies per endavant.
  Jackie

  març 12, 2011 at 12:51 pm

 2. jacqueline navinés

  Hola David,
  Estem intentant oerganitzar una trobada de tota la gent amb cognom Navinés per fer un dinar a la Ribera d’Urgellet i arribar a Nabiners.
  Veig que tu saps com arribar-hi, doncs la meva familia i jo ho varem intentar i vam arribar a un poble abandonat però no estem segurs de que fos Nabiners.
  Ens podries ajudar per quant tinguem organitzada la trobada ????
  Gràcies per endavant.
  Jackie

  març 12, 2011 at 12:51 pm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *