Avui com que el temps està una mica pesat,  i no ens permet gaudir  del dia com ens agradaria, aprofitaré per penjar unes imatges de bitxos que vaig poder fer una tarda de la setmana pasada, faig així un petit incís en el bloc i deixo ,per avui de moment, de banda el tema de la nocturnitat i el patrimoni històric i arqueològic de la nostra comarca.

Amb això no vull dir que els insectes i la resta de bitxos i microfauna, no siguin patrimoni, doncscom dada curiosa en els nostres boscos habita una papallona nocturna gegant, es la Graellssia Isabelae, un lepidòpter de la família de les satùrnides i que està protegida pel conveni de Berna.

Quan observeu alguna de les papallones que hi penjo penseu en el seu vol d’aparença erràtica i sense rumb, doncs res més enllà de la realitat , es tracta d’un vol calculat i estudiat que normalment inicíen amb un vol de reconeixement de la zona buscant els principals punts d’aliment, i que desprès aprenen de memória per anar d’un en un en el segon vol d’abastament. Així doncs penseu en un vol de papallona i busqueu el paral·lelisme amb les vostres vides, per què segur que moltes coses que semblen erràtiques, casualitats o coincidècies de l’atzar, no ho son pas, tot ens porta sempre en una direcció. Quina, depèn de cadascú.

Davidmsfoto

Melitaea cinxia ( Doncella punteada )

Davidmsfoto

Mylabris variabilis

Davidmsfoto

Bombylius discolor