Nature & conservation

Despoblat de Ministrells (I)

Ministrells es un petit poble, o llogaret, despoblat ja des de els anys 70. És un poble format per poc menys d’una desena de cases mirant totes a sud-est, i segons informacions abans nomenant Sant Joan de Ministrells.
Fins l’any 1970 pertanyia a Arcavell, ara pertany a Anserall.
Està situat sota el cap del Solà de Ministrells, entre el barranc d’Ars i el riu de Civís. Hi havia capella dedicada a Sant Jaume. El poble es troba en un estat lamentable i ruïnós, la capella no la vaig trobar, tampoc duia el calçat adequat, anava amb albarques, sembla ser que està per damunt del poble, o engolida per la vegetació com la majoria de cases i carrers. Curiosament en apropar-nos al poble veiem que hi arriba fil elèctric, i fins i tot en alguna casa es veu part del que era l’enllumenat públic.
Ara la casa que resta en millor estat serveix com a estable.
Un de tants pobles que cauran en l’oblit col·lectiu, i desapareixeran del lloc on eren amb el pas del temps i les tempestes.

Carreró a Ministrells

2 Responses

  1. Des d' Ars he anat a Ministrells poc abans d´arribar he vist els tres refugis de la guerra , arribat al coll s´ha escapolit una guineu. Ara als prats del voltant del poble a mes de pasturar-hi les vaques del TON de cal masover hi ha tambe un toro de pel rogenc Les cases van caient de mica en mica pero no fa por .Es una barreja de bellesa pau i tristesa.

    maig 29, 2010 at 10:02 am

  2. Des d' Ars he anat a Ministrells poc abans d´arribar he vist els tres refugis de la guerra , arribat al coll s´ha escapolit una guineu. Ara als prats del voltant del poble a mes de pasturar-hi les vaques del TON de cal masover hi ha tambe un toro de pel rogenc Les cases van caient de mica en mica pero no fa por .Es una barreja de bellesa pau i tristesa.

    maig 29, 2010 at 10:02 am

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *