Un miler de persones es van manifestar Diumenge 20 de Juliol a Barcelona en defensa de la llibertat i independència del poble sahrauí.
Sota el lema “Tots per la independència del Sàhara Occidental”, els manifestants hem recorregut la Plaça Catalunya, Ronda Sant Pere i Via Laietana, finalitzant al migdia al Pla del Palau.
La Marxa per la Pau i la Llibertat del Poble Sahrauí ha exigit l’aplicació dels principis de legalitat internacional, que reconeix el dret del poble sahrauí a celebrar de manera immediata un referèndum d’autodeterminació per decidir lliurement el futur i l’accés a la independència.
També s’ha pretès evidenciar la constant violació de drets humans de la població sahrauí per part del Marroc, i l’oblit per part del Govern Espanyol.

Mentre Marroc i Espanya juguen a passar-se la pilota, els saharauis viuen enmig del desert amb temperatures que arriben fins als 56º. Sense una identitat reconeguda que els permeti moure´s lliurement i ser ciutadans d’aquest planeta.
Envoltats per el mur de la vergonya per que no surtin dels camps de refugiats i amb mines antipersona amagades per dissuadir als valents.
La manifestació, organitzada per la delegació del Front Polisari a Catalunya, ha estat recolzada pel Moviment Solidari amb el Sàhara a Catalunya, amb la participació de les associacions que reben els nenes i nenes saharauis a les diferents comarques catalanes.
Tot plegat un vergonya, i el pitjor per mi es el poc interès dels mitjans de comunicació, premsa, radio i televisió, on la notícia no va durar ni tan sols dos segons.
Potser no volem reconèixer que estan en aquesta situació gràcies a Espanya i Marroc, potser ens fa vergonya que hagin arribat a aquesta situació.
M’agradaria saber que en diuen els senyors socialistes després de prometre que si guanyaven les elccions farien els possible per solucionar els problemes del poble saharaui.