En un d’aquests anar i venir nadalencs a Barcelona, vaig poder escapar-me durant uns breus instants al Nepal, a un temple de monjos budistes que obren les seves ànimes a uns estrangers no gaire llunyans i rebent-los en català.

Estrangers atrafegats i estressats per la vida que a uns pocs quilometres els escanya i empeny desafiant-los a ser cada cop menys humans i menys sociables, sols els que saben veure aquest vertiginós descens de la seva condició com a persona aprofiten per escapar-se el cap de setmana d’una ciutat que s’alimenta de les ànimes sense valor social i moral que viuen per treballar i pagar uns bens que hipotequen la seva existència per tenir, més que per ser.

Qui no pot escapar-se el cap de setmana ho pot fer durant un dia o un matí i transportar la seva ment i el seu conscient al racó més sagrat del Nepal, i el seu cos i el seu ésser al Parc Natural del Garraf.
Allà es troba situat el temple de monjos budistes de Sakya Tashi Ling, creat el 1996 per tots aquells que vulguin trobar la seva pau interior i desfer-se d’aquesta contaminació que ens envolta i atrapa.
Just davant del monestir hi trobem una estupa, construcció que històricament contenia les restes de Buda, i que originàriament consistien en un grup de pedres apilades.

Generalment els budistes hi donen voltes seguin el sentit horari i expressen els seus desitjos, a més en moltes estupes hi trobarem unes rodes d’oració que haurem de fer girar per que les oracions que hi han escrites en elles siguin escoltades per Buda mentre nosaltres hi diem les nostres.

Si no sabem que dir sempre podem pronunciar un mantra, el meu va ser un dels mes coneguts l’Om mani padme hum.

Un matí en el que podrem transportar-nos al Nepal per uns breus moments i sentir com la nostra ànima es comunica amb nosaltres mentre purifiquem el nostre esperit.


Les dades de la fotografia
Distància focal 18 mm
Obertura f 3,5
Exposició 1/3200 segs