Aquesta foto es una de les de la série de la Seu de nit, està feta al carrer dels canonges que tots ja coneixem, a la alçada de la casa dels Lluna, on per sort o per desgràcia, hi vaig viure durant dos dies.
Datada del segle XIV estava dintre del que era la antiga ciutat nedieval, propietat de la familia aragonesa dels Luna, era una casa senyorial que acollí en els seus temps al papa Benedicte XIII, antipapa, del que sabem que l’any 1409 va convertir el monestir de Montserrat en abadia fins la desamortització de Mendizabal, que va provocar el seu tancament el 1835.
Benedicte XIII o Pedro Martínez de Luna, era fill d’aquesta família, una dels vuit més poderoses d’aragó en aquells temps.

Com a curiositat diré que el crani d’aquest home i l’urna que el guardava va ser robat el 7 d’abril del 2000 al Palacio del Conde a Saviñan, Aragó, on el tenien exposat. Els autors van demanar un milió de pesetes, tot i que finalment la Guàrdia Civil els va arrestar.

Les dades:
Longitut focal: 18
Obertura: f22
Temps d’exposició: 6 seg